April 2015

Kære alle medlemmer af Farmorhuset

I takt med forårets kommen er der sket rigtig meget her i Farmorhusets siden sidste nyhedsbrev.

Vi har fået ny bestyrelse og dem vil jeg starte med at præsenterer på følgende poster:

Farmor Annette blev valgt som formand, Laura Sø fik posten som næstformand, Hanne Rossé blev genvalgt som kasserer og sekretær, Farfar Ove og Petter Torpfeldt blev valgt som medlemmer, Lisbeth Foght og Christina Brix blev valgt som suppleanter.

Der er sket mange nye ting siden sidst:

Vi har fået sponsoreret vores skurvogn af de grønne pigespejder fra Slagelse, transporten blev sponsoreret af Farmorhusets medlem Boje Christiansen Over Vindinge, maling udvendig fra Flügger og indvendig fra Colourplus desuden blev el tilsluttet af Svend Spang.

Det sidste suttetræ blev sponsoreret fa Flemmings Planteskole i Ugledige samt en god rabat på whisky tønden.  Suttetræ nr. 2 blev sponseret af Inge og Peter Rosenberg.  Når børnene er blevet store kan de indleverer sutterne til suttetræet. Hver lørdag kvitterer Farmor med et suttebevis, som herefter kan indløses i Legekæden der sponsorere en fin gave…

Et nyt år kan begynde med bamsehjem for hjemløse bamser som jeg er sikker på vil bringe mange glædelige og fornøjelige timer for børn og barnlige sjæle her i Farmorhuset hvilket vores Bamse torsdage i børnenes skoleferie lægger op til.

Den bagerste garage som vi har lånt gratis har vi nu lejet og fået indrette dels til frivilligrum, og dels til depot for de lidt større og tungere ting. Men når man først går i gang så udvikler ideerne sig og her kom pludselig en dukketeater scene til.
Når vi udlejer Legeladen til børnefødselsdage og andre arrangementer følger det ny indrettede rum med, det kalder vi fremover for tekøkkenet. Det er Fog byggemarked der har sponsoreret en del af bygge materialer til dette arbejde.

For enden af Farmors loppeloft lå et tideligere smykkeværksted. Igennem årene er der blevet fremstillet ædle smykker. Her i vinter stod det til udlejning og for os her i Farmorhuset ville det betyde et lille nyt møde lokale samt et lille rum mere til opbevaring af fryser og alt det vi gennem året bruger af en gangs emballage samt kolonialvare som nu kan stå tørt og gemt godt af vejen.

Alle disse rokeringer gjorde at vi fik frigivet en masse plads og vi kunne nu opbygge et stort reolsystem i det store depotrum hvilket var nødvendigt til alle vores depotvarer som vi år for år bruger til vores mange store arrangementer. Nu står det hele fint på lange hylder og det hele er til at overskue, hente ned og atter sætte på plads.

Her i den sidste tid har vi fået flere frivillige hænder tilknyttet takket være den nye bestyrelses arbejde. Her er det Petter og Lisbeth der tager hånd om arbejdet med at byde velkommen og tage sig af de mange nye.

I februar måned var Farmorhuset ude på vores helt store sponsortur. Som i sikkert har læst i avisen så modtog vi et stort og fint sponsorat fra Lions Club på 10.000 kr. og det er ikke nogen hemmelighed, at vi også har modtaget et pænt sponsorat fra vores nabo VIP Vikar og det samme fra REMA 1000. Derudover en masse sponsorater fra store og små og som ordsproget siger danner mange bække små en stor Å …..

Den 28. marts åbnede vi op for en ny sæson den 6 af slagsen og i den anledning fik vi indviet vores bamsehjem af Eva Sommer Madsen fra kommunalbestyrelsen. Vi fik også fint besøg af folketingsmedlem Brian Mikkelsen. Vi glæder os til at dette år bliver et endnu større år end de forgående,- hvilket bestyrelsens ihærdige arbejde vil sætte sit præg på.

Farmorhuset samarbejder med Vordingborg Bibliotekerne. Vordingborg Bibliotekerne har købt flere gode legeværksteder af os, med stor succes og opbakning fra lokale brugere. Vi glæder os allerede til jul hvor vi atter vil være på banen. Naturligvis leverer Farmorhuset også frivillighed på kommunens biblioteker.  
Sidste efterår mødtes en gruppe kreative personer op hver torsdag og klippede pynt til udsmykning af bibliotekerne og ideen var at det skulle fortsætte, det viste sig dog ikke at holde stik for mange syge-perioder gjorde at vi måtte indstille arrangementerne. I den kommende sæson starter vi atter et hold op af frivillige kreative personer, som vil være med til at skabe hygge og udsmykning af vores biblioteker. Dette kan du i løbet af sommeren læses mere om i pressen.. Så får du lyst til at deltage i dette projekt så meld dig under fanerne her i Farmorhuset eller på biblioteket. Det samme gælder med frivilligheden vi kan sagtens bruge endnu flere hænder så har du et par timer i overskud så kom ned og få en snak med os….

Tag og slå et smut forbi vores lille hus og se hvor meget nyt vi har fået lavet og drik en kop kaffe,- det er så hyggeligt når medlemmerne kommer forbi og viser interesse. Når du kommer forbi har vi årets nye folder til dig, som er fyldt godt op med aktiviteter. Aktiviteter som skaber smil og glæde til byens børn og gæster og for de handlende.

På gensyn og rigtig god sommer

Hilsen Farmor og bestyrelsen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *