December 2012

Godt nok har vi allerede i sidste Medlemsnyt ønsket alle en god jul, men vi synes, I har fortjent endnu en lille hilsen inden højtiden.

Farmorforeningen

Vi vil gerne fortælle jer, at farmorforeningen nu er nået så vidt i sin unge alder, at vi er i gang med at blive momsregistrerede. Det skal man være, når årsomsætningen har rundet de første 50.000 kr. – og så vidt er vi altså nået! Ikke så dårligt, synes vi selv. Det koster lidt tid og energi at få styr på den nye status, men de sidste detaljer er ved at være på plads. Det vil også sige, at alle vores priser i caféen, på udlejning af bondegård mm. fremover vil være inklusive moms og nok vil kræve en lille justering i det nye år, men til gengæld kan vi jo så også fratrække moms på diverse indkøb. Det skal nok komme til at fungere. Vi lærer jo noget hele tiden.

Siden sidst

Den største begivenhed siden sidst har helt klart været Farmorhusets deltagelse i Gisselfeld Juletorv i de sidste to weekender af november. Juletorvet er meget flot arrangeret og er i år blevet besøgt af omkring 25.000 mennesker – ganske overvældende. Farmorhuset havde sit helt eget lille telt, hvor Farmor Annette huserede med husdyr, pebernødder og højtlæsning, mens julenissepigerne Mathilde og Sally dansede træskodans udenfor til tonerne af lirekassemusik.

I teltet var der også indrettet Honningkage-pynte-værksted, hvor Irene styrede fordelingen af kagepynt mellem de mange interesserede børn og voksne. Fine og kreative resultater kom der ud af det. Alt i alt en stor succes, som helt sikkert vil blive gentaget til næste år.

Farmorhuset var også repræsenteret ved Kvicklys Gourmetaften i november, hvor vi serverede blå cirkelkaffe og gåsekager – og til Cantabiles oprydningsudsalg med kaffe og hjemmebag. Det er sjovt at være med til at bakke op om lokale aktiviteter – og det gør vi rigtig gerne til gengæld for al den støtte, vi selv har modtaget i årets løb.

Et besøg i Farmorhuset af en gruppe dagplejere med dagplejebørn er det også blevet til. Ind imellem madpakkespisningen blev der muget godt ud blandt dyrene i Farmors bondegård.

Og som I nok ved, udstiller Madoka jo sine fantastiske tegninger til Farmorbogen på biblioteket.

I bliver bare nødt til at se dem – de er så fine. Hun bliver i Vordingborg hele december og er i fuld gang med at indfange nye motiver fra byen og Farmorhuset i sin elegante streg.

I weekenden har der været julestue i Kulissestuen med servering af gløgg, æbleskiver og hjemmebagte småkager, og i laden var honningkage-pynte-værkstedet rykket ind, så alle der lystede, kunne drage hjem med eget honningkage-kunstværk. Der var stort ryk-ind fra nær og fjern og rigtig dejlig julestemning.

Næste weekend er der igen julestue. Det bliver årets sidste aktivitet inden Farmorcaféen går i vinterdvale. Så skynd jer af sted, hvis I lige vil nå en sidste hyggestund i Farmorhuset, men husk de varme støvler – vinteren er over os.

Lidt om 2013

Som alle jo sikkert har hørt og læst, vil der i nær fremtid blive afholdt tvangsauktion over

Ole Poulsens ejendomme – herunder også Farmorhuset. Det betyder ikke, at vi står og skal forlade vores lille hus, men man ved aldrig, hvilke problemstillinger det vil medføre. Vi ser, hvad der sker og tager det med farmorsind.

Under alle omstændigheder har vi fra første januar til en favorabel pris lejet en del af loftetagen i den lange bygning ved siden af Farmorhuset. Vi har brug for lagerplads og har i første omgang tænkt at benytte lokalerne som depotrum. Hvad det så måtte udvikle sig til, kan man jo aldrig vide.

I baglokalet på loftet har vi fået en ny nabo. Henning er pensioneret lærer og billedkunstner og designer smykker. Vi glæder os til samarbejdet, hvor nye tanker og idéer kan tage form.

Hvad angår aktiviteter, så er der indgået en aftale med Vordingborg bibliotek om, at vi stiller op med Farmor-værksteder 3 gange i årets første måneder – søndag den 20. januar, lørdag den 23. februar og lørdag den 16. marts. Det er noget helt nyt og bliver sikkert rigtig sjovt.

Vi har også fået en del henvendelser fra handelsforeninger og andre aktører i forskellige sjællandske byer, som gerne vil have os til at stille op med Farmors Bondegård ved forskellige arrangementer. Vi siger ja i det omfang, vi magter – og glæder os over den store interesse.

Derudover kommer alle vores egne aktiviteter, men dem fortæller vi mere om i det nye år.

Og så må I gerne notere i kalenderen, at næste års generalforsamling bliver søndag den 3. marts om eftermiddagen – i Farmorhuset. Nærmere orientering udsendes i februar. Vi glæder os til at se rigtig mange af jer!

Og lidt orientering

En af grundværdierne for Farmorhusets virke er troværdighed. Det vil vi gerne stå inde for.

I denne uge vil en lille notits fra Farmorhuset være at finde i Sydsjællands Tidende. Hvis I nu ikke lige skulle se den, så kan I læse teksten herunder:

Farmorhuset beklager – og gør fejlen god igen!

Farmorhuset var i efterårsferien fyldt med glade børn, som skar de flotteste græskarhoveder. Langt de fleste af græskarhovederne fik ugen igennem lov til at stå og lyse op på Farmorhusets tag, og hvor der nu ellers var plads. Det var et meget flot syn!Ved græskarfesten om lørdagen blev der udtrukket 3 præmier blandt de børn, der kom for at hente deres græskarhoved. Og alle var glade – troede vi.

Men så fik vi et lille brev fra en skuffet mormor. Hun gjorde os op opmærksom på, at når et græskarhoved var blevet udskåret og stillet op til pynt, blev ejermandens telefonnummer skrevet ned og gemt, og det blev lovet, at de ville blive ringet op, hvis de vandt i lodtrækningen.

Lodtrækningen burde altså være foregået blandt ALLE de børn, der havde udstillet deres græskarhoveder – og ikke kun blandt de børn, der mødte op om lørdagen.

Fejlen er vores, og det vil vi gerne råde bod på.

Derfor har vi nu lavet en ny lodtrækning blandt alle de børn, der har afleveret deres telefonnummer sammen med et udskåret græskarhoved.

De heldige vindere blev:

Græskar nr. 58 – Lucas Prahl

Græskar nr. 69 – Frederikke Jensen

Græskar nr. 19 – Asbjørn Bodekær

Vi har allerede ringet til vinderne, og de kan hente deres præmie i Farmorhuset inden jul.

Se det var jo en værre historie – og nu vil vi bare ønske jer alle sammen en RIGTIG GOD JUL.

Bestyrelsen for Farmorforeningen

Vil du være aktiv?

Med fare for at gentage os selv, vil der også i det nye år være brug for alle de aktive folk, som hver på sin måde måtte have lyst til at bakke op om Farmorhusets liv og levned. Så hold jer endelig ikke tilbage, der er altid plads til en til i Farmorhuset ….

Kontakt:

Annette Tlf.  61 54 99 94 Email: annette.andersen@oncable.dk

eller

Gertie Tlf.  55 34 22 59 / 25 14 25 49 Email: gertiefeilberg@gmail.com


Endnu engang ønskes alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Vi mødes igen til generalforsamlingen den 3. marts 2013.

 De bedste julehilsener

Bestyrelsen for farmorforeningen